Interkerkelijke Gemeente Guardamar del Segura "De Hoeksteen"

voor Nederlandstaligen aan de Costa Blanca

Persberichten

Op deze pagina vindt u de persberichten die door de IGGDS "De Hoeksteen" zijn verzonden. Het meest recente persbericht staat bovenaan gevolgd door de daarop volgende.

 

P E R S B E R I C H T

 

                           Guardamar del Segura, donderdag 22 november 2018

 

Binnen gesloten muren
informatieve bijeenkomst over het

 

werk van een gevangenisdominee

Op donderdag 22 november organiseert de Interkerkelijke Gemeente “De Hoeksteen” een informatieve ochtend over de gesloten wereld van de gevangenissen in Nederland. Ds. Marja Terlouw-Sterk zal spreken over haar 30-jarige ervaring als gevangenisdominee, achtereenvolgens in de detentiecentra van Scheveningen, Arnhem en Nieuwegein. Na haar inleiding is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen. Naast het delen van een aantal persoonlijke ervaringen zal er worden ingegaan op onze beeldvorming over gevangenen, de taak en verantwoordelijkheid van de kerk en de overheid en wat wij kunnen doen om het integratieproces in de maatschappij na de strafperiode te bevorderen.

Iedereen is van harte uitgenodigd. Toegang is gratis. De bijeenkomst begint om 10.30 uur en zal naar verwachting tot rond 12.00 uur duren, Het vindt plaats in de kerkzaal van de Interkerkelijke Gemeente “De Hoeksteen” in de Residencia Bella Mare aan de Calle Austria 11 in Guardamar del Segura. Hier worden wekelijks Nederlandstalige erediensten gevierd op zondag van 11.00 tot 12.00 uur.

De Interkerkelijke Gemeente “De Hoeksteen”. biedt een geestelijk thuis aan alle Nederlandstaligen, die al dan niet tijdelijk aan de Costa Blanca verblijven. Meer informatie is te vinden op de website http://www.iggds.nl/ of telefonisch te verkrijgen bij de dienstdoende predikant ds. Leendert Terlouw - tel. (00 34) 865770841.


Ds.Marja Terlouw-Sterk


 


 

 

Persbericht Meezingavond 24 mei 2018 - Thema: Johan de Heer

Zing mee met Johan de Heer

Op donderdag 24 mei 2018 verzorgt de Interkerkelijke Gemeente Guardamar del Segura “De Hoeksteen” een meezingavond. Centraal zullen deze avond de liederen staan uit de aloude bundel van Johan de Heer, die door hem in het begin van de 20e eeuw werd uitgegeven. Tussen de liederen door zal de predikant Henk Fonteyn het nodige vertellen over deze man die de Heer heette en de Heer diende. Daarin zal veel over het leven, werk, gedachtegoed en muziek van Johan de Heer aan de orde komen. Ds. Fonteyn heeft het boekje “Werken zolang het dag is” gepubliceerd, over het dynamische leven van deze Maranatha-prediker. Johan of Johannes de Heer (1866-1961) had aanvankelijk een muziekzaak in Rotterdam en was gespecialiseerd in de verkoop van orgels. Later werd hij rondtrekkend evangelist en publicist. Met name in Gereformeerde gezinnen werd zijn muziekbundel veelvuldig gebruikt. De wat lichtere liederen vormden een welkome afwisseling naast de wat zwaardere psalmen en gezangen, die in de erediensten werden gebruikt.

Waar? Kerkzaal De Hoeksteen, Residencial BellaMare, Calle Austria 11 te Guardamar del Segura - Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

De Interkerkelijke Gemeente “De Hoeksteen”. biedt een geestelijk thuis aan alle Nederlandstaligen, die al dan niet tijdelijk aan de Costa Blanca verblijven. Meer informatie is te vinden op de website www.iggds.nl of bel met de dienstdoende predikant ds. Henk Fonteyn - tel. (00 34) 865770841.

238 woorden - Persbericht opgesteld door Paul van der Laan d.d. 10-5-2018 

 


UA-118123266-1