Interkerkelijke Gemeente Guardamar del Segura "De Hoeksteen"

voor Nederlandstaligen aan de Costa Blanca

Bijzondere activiteiten

Op deze pagina vindt u verslagen, foto's en overige documentatie over bijzondere activiteiten van de kerk zoals (bus)excursies, leer- en meezingavonden, inspiratiebijeenkomsten enz. enz. 

Busexcursie naar Caravaca de la Cruz en Calasparra op Hemelvaart 10 mei 2018

Op Hemelvaart 10 mei 2018 vond de busexcursie naar Caravaca de la Cruz en Calasparra in de provincie Murcia plaats.  Om 9.30 vertrokken wij vanaf onze kerkzaal in Guardamar del Segura met de bus van Rosa Tours. Mariano was onze chauffeur. In totaal deden er 45 "pelgrims" mee aan deze "bedevaart". In de bus zongen wij ter voorbereiding enkele pelgrimsliederen. Na een versterkend kopje koffie reden wij per treintje naar de Basilca de la Vera Cruz. Een prachtige barokke kerk met als hoogtepunt het "ware kruis" in de zijkapel. Na een gezamenlijke lunch in restaurante Castillo reden wij naar Calasparra. Hier bewonderen wij een magnifiek kerkje midden in de open natuur, dat uitgehouwen is in de rotsen. In dit kerkje gaf ds. Henk Fonteyn een inspirerende overdenking over Hemelvaart. Lopend naar de bus werden wij nog gezegend door een fikse regenbui uit de hemel. Een mooie dag waar we met veel plezier op terugzien. Wanneer is de volgende reis?


Pinksterdienst 20 mei 2018

Onze predikant ds. Henk Fonteyn opende zijn Pinksterpreek op 20 mei  j.l. in onze kerk te Guardamar del Segura met de tekst die hij  op een suikerzakje vond. Hier stond in het Spaans: “Cuando soplan vientos de cambio, algunos construyon muros. Otros, molinos.” Vrij vertaald betekent dit: “Als de wind verandert en  uit een andere richting blaast, bouwen sommige muren. Anderen, molens.” Hij riep ons op om geen muren te bouwen, maar molens die worden aangedreven door de kracht van de heilige Geest. Om ons daar aan te herinneren deelde zijn vrouw Mirjam kleine molentjes uit, waarop door alle aanwezigen van hartenlust werd geblazenMeezingavond liederen Johannes de Heer

Op donderdag 24 mei 2018 hadden wij in onze kerkzaal een meezingavond rond de liederen uit de zangbundel van Johannes de Heer. Onze dienstdoende predikant - ds. Henk Fonteyn - vertelde tussen de liederen door over het leven van deze bijzondere prediker/uitgever/evangelist/publicist. Ongeveer 30 aanwezigen, waaronder een delegatie uit Benidorm, genoten van deze presentatie. De aloude liederen werden uit volle borst meegezongen onder de bekwame begeleiding van onze organist Bram de Smidt. 

UA-118123266-1